Coronacrisis heeft forse impact op busverkeer

De coronacrisis heeft een forse impact gehad op het busvervoer in Almere. Dat schrijft busvervoerder Keolis in haar actieplan Sociale Veiligheid Almere 2021. Nadat het land een ‘intelligente lockdown’ inging, is het aantal busreizigers fors gedaald.

Ook is het aantal incidenten in de bus in de maanden april, mei en juni van dit jaar flink verminderd ten opzichte van vorig jaar. Vielen er in het tweede kwartaal van 2020 39 incidenten te noteren, in 2019 was dat nog 61. Keolis geeft aan dat als gevolg van de Corona maatregelen het zwartrijden is toegenomen mede omdat reizigers tijdelijk niet bij de voordeur mochten instappen. Deze toename van het zwartrijden in het OV is in heel Nederland geconstateerd. Inmiddels wordt er weer volop op zwartrijden gecontroleerd, ook in Almere.

Dat dit in een enkel geval tot incidenten kan leiden blijkt uit een geweldsincident tegen service- en veiligheidsmedewerkers van Keolis op 11 september.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door