Hoogtepunten Almeerse amateurspelers…zoals Desmond Mensen (2).

Deze aflevering aandacht voor Desmond Mensen, verdediger in hart en nieren. De  centrale verdediger speelde destijds in de jeugd van Waterwijk, maakte een kort uitstapje naar SV Almere (nu FC Almere), keerde terug bij Waterwijk, kwam met het eerste elftal in actie in de derde klasse en na drie jaar sv Huizen kwam hij weer terecht bij zijn oude club ASC Waterwijk. De boomlange verdediger is een stevige mandekker die wat zijn lengte betreft de meeste kopduels weet te winnen. Daarnaast valt de instelling van Mensen op doordat hij niet snel zal opgeven en een lastige verdediger is voor menig voorhoede speler. Tevens is hij een echte clubjongen die zijn huidige club Waterwijk een warm hart toe draagt. Hij liet destijds ook weten als hij weg zou gaan bij sv Huizen dat Waterwijk weer boven aan zijn lijstje stond en zo geschiedde ook!

sv Huizen

Desmond Mensen speelde drie seizoenen bij sv Huizen en promoveerde met deze club naar de Derde Divisie ,dat duurde echter maar een jaar waarna hij met de club weer in de Hoofdklasse belandde. Dat seizoen moest men alle zeilen bijzetten om niet weer te degraderen. Na wat gesprekken met Huizen besloot Mensen om niet te verlengen en koos voor zijn oude club.

Wie is Desmond Mensen…

Een stukje uit een verslag van sv Huizen, “Af en toe ontaarde het spel zelfs in wat blind ‘hotseknots-begonia-voetbal’. Achterin blijft  het echter degelijke potdicht onder aanvoering van de ervaren Desmond Mensen die de sliding bepaald niet schuwde en er vol voor ging in een aantal duels”. Tja dat is zijn instelling en de meeste trainers zijn hier wel gecharmeerd van. Zijn huidige trainer bij Waterwijk Ben Vis is ook blij met zijn verdediger,” Natuurlijk ben ik blij met Desmond, een ervaren kopsterke verdediger met een mooie lengte en sterk in de lucht, verder is hij ook aanvallend gevaarlijk en nuttig, natuurlijk maakt hij ook wel eens een foutje vroeger heette dat “een Frank de Boertje” een per wedstrijd, zijn inspeelpass is goed en een “lange bal “geven komt er steeds beter in, Ja zeer tevreden over hem en op de elftalfoto doet hij het ook goed … hij moest alleen een biertje lusten…maar dat brengen we hem wel bij” ,aldus Ben Vis die met zijn team momenteel goed meedraait in de zaterdag tweede klasse.

Geschreven door