Lelystads bedrijf produceert 24 uur per dag mondkapjes

Het Lelystadse bedrijf Espol werkt momenteel zeven dagen per week, 24 uur per dag aan de productie van mondkapjes. Bijna één miljoen kapjes rollen er per week van de band.

Volgens directeur René Veerman komt het produceren van de kapjes voort uit een ervaring in zijn eigen omgeving. “Het was meer uit ergernis, dat kennissen van mij die in de verzorging werken op een gegeven moment geen bescherming hadden. Dat je denkt: die zorgen zo goed voor bijvoorbeeld mijn schoonvader, maar hoe bestaat het dat ze onbeschermd rondlopen?”

Volgens Veerman kunnen zijn mondkapjes goedkoper aangeboden worden dan exemplaren uit het buitenland. Dat komt omdat volgens hem zijn bedrijf het enige in Nederland is dat zelf ook het basismateriaal voor de kapjes maakt.

De productie in Lelystad kan de komende tijd nog verdrievoudigd worden door het plaatsen van extra productielijnen meld Omroep Flevoland op haar website

Geschreven door