Groot onderhoud aan Hogering en Buitenring (N702)

Vanaf maandag 28 augustus werkt provincie Flevoland aan de weg en de viaducten op de Hogering en Buitenring (N702) tussen de kruising van de Grasweg en de kruising Polderdreef – Grote Vaartweg.

De tussen- en deklagen asfalt worden vervangen evenals de geleiderails. Daarnaast worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan bruggen en viaducten (bijvoorbeeld herstellen van beton en vervangen van voegen). Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering.

Bereikbaarheid en verkeershinder

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fases en duren naar verwachting tot maandag 27 november. De weg blijft zoveel mogelijk open, maar er zijn minder rijbanen beschikbaar. Daarom kan het tijdens de spits extra druk zijn op de weg. Door voor of na de spits te vertrekken, kunt u drukte in het verkeer vermijden. Daarnaast zijn gedeelten van de Hogering en de Buitenring ‘s nachts of in het weekend gesloten.Deze nacht- en weekendafsluiting kondigen de gemeente van tevoren aan via flevowegen.nl/N702. als ook op deze site.

Omleidingen

  • Ze adviseren verkeer dat van Amsterdam naar de Vaart in Almere gaat, de volgende routes te nemen: Tijdens de werkzaamheden tussen de Grasweg en de Tussenring kan verkeer gebruik maken van de A6 en de Tussenring om bij de Vaart te komen.
  • Tijdens de werkzaamheden tussen de Tussenring en de Polderdreef/Grote Vaartweg kan verkeer gebruik maken van de A6 en de Buitenring om bij de Vaart te komen.

De adviesroutes worden aangegeven op borden langs de A6 en de A27.

Voorbereidende werkzaamheden extra rijstroken Tussenring

In dezelfde periode starten de voorbereidende werkzaamheden bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering om volgend jaar de rijstroken te verdubbelen. Uit onderzoek is gebleken dat de capaciteit van de huidige aansluiting onvoldoende is. Dit leidt tot filevorming voor het verkeer dat vanaf de Tussenring de Hogering wil oprijden. Het aanleggen van extra rijstroken moet ervoor zorgen dat verkeer sneller de Hogering kan oprijden waarmee ook de verkeersveiligheid verbetert.

Meer informatie

Bezoek flevowegen.nl/N702 of stel uw vraag via info@flevowegen.nl.

Geschreven door