Nieuwe opleiding ‘Bomen in Stedelijk Gebied’

Niet direct iets waar iedereen bij stil staat, maar bomen spelen een belangrijke rol in ons leven. Zo zorgen ze voor bijvoorbeeld verkoeling en schaduw, beperken ze geluidsoverlast en zijn ze ook nog eens mooi. Het monitoren en onderhouden van deze bomen is echter een specialisme. InvesTree en Aeres MBO Almere spelen hier op in en zijn daarom de samenwerking aangegaan. Vanaf 2021 start er een nieuwe opleiding ‘Bomen in Stedelijk Gebied’ voor studenten met passie voor bomen.

Alle bomen, en zeker die in een bebouwde omgeving, moeten onderhouden worden om eventueel gevaar te voorkomen. Het monitoren en onderhouden van bomen is echter een specialisme. Met het groeien van het aantal bomen en de toegenomen waarde die we aan bomen in de bebouwde omgeving toekennen, stijgt de vraag naar goed opgeleide professionals.

Om invulling aan deze vraag te geven, hebben InvesTree en het Aeres MBO Almere de handen ineengeslagen. Op 29 september ondertekenden directeur Leon Spek namens InvesTree en College van Bestuur voorzitter Bastiaan Pellikaan van de Aeres Groep de samenwerkingsovereenkomst om te komen tot een mbo-opleiding ‘Bomen in Stedelijk Gebied’. Ze doen dit onder de naam ‘BomenCampus’.

Na de zomer van 2021 start de opleiding met de eerste groep deeltijd studenten. In dit unieke concept volgen studenten, met een passie voor bomen, niet alleen een opleiding, maar hebben ook een baan via ‘BomenCampus’. De studenten gaan aan de slag bij gespecialiseerde bedrijven en overheden.

BomenCampus – Waar het draait om bomen – En om jou!
https://bomencampus.nu/

Geschreven door