Menzis verlengt gemeentepolis voor minima

Minima in Almere kunnen een jaar langer gebruik maken van een voordelige zorgverzekering. Zorgverzekering Menzis verlengt de zogenoemde ‘gemeentepolis’ tot en met 1 januari 2022. De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen in de bijstand. Zij krijgen op deze manier een verzekering waarbij de gemeente financieel kan bijspringen. Het eigen risico is daardoor lager.

Eigenlijk wilde Menzis de stekker uit deze zorgverzekering trekken, omdat Almere niet tot het gebied behoort waar zij een groot marktaandeel bezit. “Dit bemoeilijkt op lokaal niveau de samenwerking en daarmee kan Menzis onvoldoende het verschil maken voor de verzekerden in Almere.” Almere behoort tot het kernwerkgebied van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maar de gemeente heeft deze verzekeraar nog niet kunnen overhalen om de gemeentepolis aan te bieden.

Als de gemeente Almere volgend jaar geen nieuwe aanbieder kan vinden, gaat de gemeente Almere op zoek naar een alternatief. “Wij vinden het belangrijk inwoners met een minimuminkomen zo goed als mogelijk te ondersteunen in het maken van een passende keuze bij hun persoonlijke gezondheidssituatie.”

Geschreven door