Spelers Almere City testen opnieuw positief op corona

Vier spelers uit de eerste selectie van Almere City FC hebben in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Roda JC positief getest op het coronovirus. Dit betekent dat deze spelers zaterdagavond ontbreken. Twee dagen voor elke competitiewedstrijd ondergaan alle profvoetballers standaard een coronatest.

Volgens algemeen directeur John Bes gaat het om dezelfde drie spelers die afgelopen zondag ook positief testten (in de aanloop naar de geannuleerde uitwedstrijd tegen FC Den Bosch) plus een extra speler. De drie spelers, die maandag een positieve uitslag kregen, trainden afgelopen donderdag en vrijdag weer mee met de selectie. Dit na goedkeuring van de GGD. Donderdag ondergingen deze spelers weer een corona-test van de KNVB, die zaterdagochtend positief bleek vermeld omroep flevoland.

Almere City FC gaat er vanuit dat de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewoon door zal gaan. De afrap is om 18.45 in het Yanmar stadion.

Geschreven door