Toeristenbelasting in 2022 niet geheel naar toerisme

Gemeente Almere komt terug op de afspraak om jaarlijks alle toeristenbelasting terug te geven aan de sector. Het stadsbestuur wil in 2022 een deel van de belasting houden, namelijk 400.000 euro.

De gemeente verwacht dat jaar hogere inkomsten uit de toeristenbelasting, omdat er meer toeristen naar Almere komen door de Floriade. “Dit rechtvaardigt in onze ogen de beslissing om in 2022 eenmalig een deel van de opbrengsten van de toeristenbelasting niet te investeren in de sector”, aldus de gemeente in de programmabegroting. De schatting is dat de Floriade zo’n 100.000 euro extra aan toeristenbelasting oplevert.

De toeristenbelasting werd op 1 mei van dit jaar ingevoerd. De gemeente verwachtte dat het jaarlijks 1,4 miljoen euro zou opleveren. Dat geld zou onder meer geïnvesteerd worden in het stimuleren van toerisme en het onderhoud van fietspaden. Maar door de coronacrisis is de opbrengst onzeker. Het Rijk heeft overigens al een gedeelte van die tegenvallende inkomsten gecompenseerd.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door