Twee tijdelijke topsportlocaties in Almere

De Hoge Vaart is officieel bestemd als locatie waar toproeiers tijdens de coronacrisis kunnen trainen. Ook is de accommodatie aan de Trekweg voor handboogschutters aangewezen.

Op de aansluiting van de Hoge Vaart met de Lange Wetering heeft de Almeerse roeivereniging Pampus haar onderkomen. Van daaruit kunnen toproeiers en een beperkt aantal talenten hun trainingsprogramma uitvoeren.

Dat is het gevolg van het kabinetsbeleid om topsporters op aangewezen locaties met een streng protocol toch te blijven sporten.

In overleg met de Veiligheidsrisico’s is over het hele land verspreid een aantal locaties aangewezen. Voor de roeiers in Amsterdam is de Bosbaan onvoldoende. Zij hebben  buitenwater nodig als ze afstanden willen roeien. De Hoge Vaart in Almere biedt die mogelijkheid.

Geschreven door