Almeerse (34) overleden na botsing met Albert Heijn-bus, bestuurder bus onder invloed drugs

Een vrouw uit Almere is woensdagmiddag overleden na een ongeval in het Noord-Hollandse Velsen-Zuid. De 34-jarige Almeerse zat in een auto en kwam in botsing met een bezorgbus. De bestuurder van dat voertuig had drugs gebruikt.

De frontale botsing vond plaats rond 15.00 uur op de Amsterdamseweg. De vrouw zat samen met een man van 22 in de auto. Hij raakte bekneld en is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of hij ook uit Almere komt.

De bestuurder van de bezorgbus en zijn passagier zijn lichtgewond geraakt. Bij de bestuurder is een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek volgens de politie dat hij drugs had gebruikt. De Amsterdammer is meegenomen naar het bureau. Daar is er bloed van hem afgenomen. Dat wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De man reed ten tijde van het ongeval in een bezorgbus van supermarktketen Albert Heijn. Het is niet duidelijk of hij aan het werk was. De supermarktketen kon die vraag niet onmiddellijk beantwoorden.

De verkeersongevallenanalyse heeft direct na het ongeluk een sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog. Meld Omroep Flevoland

Geschreven door