City FC opnieuw koploper na ruime zege op Go Ahead Eagles

Almere City FC heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles overtuigend gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Ole Tobiasen met 3-0 te sterk voor de gasten uit Deventer. Door de zege zijn de Almeerders opnieuw de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij rust was het nog 1-0. Almere City was dreigender in de eerste helft tegen de gasten, die compact speelden en het initiatief aan de thuisploeg lieten. Het veldoverwicht werd uiteindelijk in de 40ste minuut uitgedrukt in de 1-0. Frederik Helstrup mocht de bal bij de 2e paal binnenwerken na een korte corner die verlengd werd door Thomas Verheydt.

In de 2e helft kroop Go Ahead Eagles wat meer uit haar schulp, maar echt gevaarlijk wist de ploeg van Kees van Wonderen niet te worden. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Almere City de marge: 2-0. Na een hoekschop bleef de bal hangen in het doelgebied en Bouyaghlafen frommelde uiteindelijk de 2-0 binnen. Ook de derde Almeerse goal vloog binnen na een corner. Invaller Xian Emmers mocht bij de 1e paal de bal achter doelman Jay Gorter koppen. Het was voor de Belg zijn allereerste kopgoal ooit. meld Omroep Flevoland op hun site

Geschreven door