Geen treinen dit weekend ivm werkzaamheden bij Station Almere Centrum

Geen treinverkeer

In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen van zaterdag 21 november 01.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur. Het hele weekend werken er diverse aannemers in het station en aan de sporen. Op de perrons is de onderhoudsaannemer bezig met herstelwerkzaamheden aan de keerwanden van de perrons. In de hal voert de aannemer van de stationsvernieuwing installatie technische werkzaamheden uit. De winkels in het station zullen hier enige hinder van ondervinden. Maar door dit te combineren met dit treinvrije weekend blijft de overlast beperkt.

Werkzaamheden zullen zeker tot half januari 2021 duren. Aannemer Hegeman is gestart met de eerste werkzaamheden. Zo zijn ze begonnen is met sloopwerkzaamheden aan de kleine fietsenstalling en het heien van palen in en om het station aan de kant van het centrum. Daarna volgt het heien van een aantal palen bij de taxistandplaats en de kleine fietsenstalling. Volgens de huidige planning zijn half januari de funderingswerkzaamheden klaar. Daarna start het beter zichtbare bovengrondse werk; zoals het plaatsen van de nieuwe glazen gevel. In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen van zaterdag 21 november 01.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur. Het hele weekend werken er diverse aannemers in het station en aan de sporen.Almere Centrum busstation.

Busvervoer

Het gehele weekend wordt busvervoer ingezet

Tussen Weesp en Lelystad Centrum is de dienstregeling aangepast.

Advies

  • Reizigers tussen Schiphol Airport en Zwolle reizen via Amersfoort Centraal.
  • Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Zwolle reizen via Amersfoort Centraal.

Alternatief vervoer

  • 21 november 00:30 – 23 november 02:00: Er rijden stop- en snelbussen.

Extra reistijd

Extra reistijd tot 45 min.

Meer weten? Lees voor meer informatie de bewonersbrief (pdf). 

Geschreven door