Notaris stapt naar de rechter, kantoor blijft voorlopig open

Notariskantoor Prinsze in Almere blijft voorlopig open. Het kantoor moest van de gemeente Almere per 1 december de deuren sluiten omdat er criminele activiteiten plaatsvinden. Maar notaris Prinsze is een juridische spoedprocedure gestart om de sluiting tegen te gaan.

Op 2 december wordt de zaak door de rechtbank behandeld en het duurt maximaal twee weken tot er een uitspraak is. Daarom heeft burgemeester Franc Weerwind het kantoor laten weten dat hij niet voor vrijdag 11 december tot sluiting overgaat. Tot die tijd houdt de politie het kantoor wel nauwlettend in de gaten, laat de gemeente Almere weten.

Woensdag werd bekend dat het kantoor gesloten zou worden. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de notaris vanwege het witwassen van geld voor criminelen. Prinsze werd al meerdere keren geschorst omdat hij werd verdacht van witwassen en oplichting.

De gemeente Almere liet weten dat het voor het eerst in Nederland is dat het bestuursrecht op deze manier wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie is besloten dat het kantoor de deuren een half jaar gesloten moet houden.

Het doel van de sluiting is volgens de gemeente ‘om de openbare orde te laten herstellen en om de loop naar het pand voor criminele activiteiten eruit te halen en daarmee herhaling te voorkomen’ zo meld omroep Flevoland.

Geschreven door