Structureel geld voor theatergezelschappen

Twee relatief onbekende theatergezelschappen uit Almere krijgen de komende vier jaar subsidie van het landelijke Fonds Podiumkunsten. Het gaat om theatergezelschap Gouden Haas en ensemble Black Pencil.

Black Pencil bestaat tien jaar en begon als ensemble dat westerse muziek combineerde met Turkse klanken. Nu speelt het gezelschap kamermuziek op een eigen unieke manier. “Met de vierjarige subsidie kunnen we echt veel. Eerder kregen we geld per project en dan ben je beperkt. Nu zijn we vrijer en willen we ook echt meer ‘Almeers’ worden”, vertelt artistiek leider Jorge Isaac. Black Pencil krijgt in totaal 100.000 euro subsidie en wil meer samenwerken met KAF en Almeerse componisten.

Gouden Haas
Gouden Haas is een theatergezelschap van de Almeerse regisseur Gienke Deuten. Zij houdt zich bezig met ecologische onderwerpen, ofwel de relatie tussen mens en natuur. “Dat we nu voor meerdere jaren geld krijgen, zorgt ervoor dat we echt kunnen verdiepen en een relatie kunnen opbouwen met Almere”, zegt Deuten.
In het voorjaar wil Gouden Haas een voorstelling geven in de Groene Kathedraal in Almere met als thema de kringloop van het leven. “Geboren worden, leven en de dood. Een prachtig thema”, vertelt Deuten. Gouden Haas krijgt in totaal 125.000 euro subsidie.

Andere Almeerse theatergezelschappen die een meerjarige subsidie krijgen zijn Vis à Vis, Bonte Hond, Suburbia en het kinderfestival 2 Turven Hoog. zo vermeld Omroep Flevoland

Geschreven door