Struikrover actief in Stedenwijk

Waar is de nieuwe aanplant in de Almeerse Stedenwijk gebleven? Op een aantal perken nabij het ‘s Hertogenboschplein plantte de gemeente onlangs nieuwe struikjes. Maar die nieuwe planten zijn inmiddels allemaal verdwenen. Gestolen, zegt Marianne van Kampen. Volgens de Almeerse is er een struikrover actief. Daar twijfelt ze geen moment over.

De planten zijn vooral weggehaald rondom kerkelijk centrum de Zuiderpoort. “We hadden hele mooie struiken maar daar zijn er de afgelopen zomer een heleboel van doodgegaan”, zegt Marianne van Kampen. “De gemeente heeft afgelopen week nieuwe neergezet. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag is een deel van de aanplant weggehaald. En de rest is op zondag uitgegraven.”

Het gaat om een flink aantal laurierstruiken, zegt Van Kampen. “Ik denk dat we al gauw over 500 struiken praten.” De nieuwe struiken zijn niet alleen bij het kerkcentrum weggehaald. Ook andere perken in de wijk zijn geplunderd. “Het is te triest voor woorden dat je plantjes gaat stelen. Koop ze lekker zelf.”

De diefstal gaat wat Van Kampen betreft verder dan vandalisme of kwajongensgedrag. “Dan hadden we die planten even verderop wel in de bosjes zien liggen. Dit is gedaan door iemand die die planten wilde hebben voor de handel. Die is even lekker gaan shoppen op kosten van iedereen. En zo meteen mogen wij weer meer belasting betalen. “

Marianne van Kampen heeft de gemeente Almere op de hoogte gesteld. “Die medewerker zei dat ze het zou doorgeven aan de groenvoorziening. Wat Van Kampen betreft hoeft de gemeente geen nieuwe struiken te plaatsen. Dat vindt ze dweilen met de kraan open. “Als ze slim zijn dan egaliseren ze de boel en zaaien ze gewoon gras. Dat blijft tenminste liggen.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door