Almeerse fractievoorzitter Ellian op VVD-lijst (22), Becker stijgt naar plek 4

De Almeerse fractievoorzitter Ulysse Ellian staat op plek 22 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar. Huidig Kamerlid Bente Becker, dat in Flevoland is opgegroeid, staat op plek 4.

Ellian zit sinds mei 2014 in de Almeerse gemeenteraad, is advocaat en woont in Almere Poort. Hij is als baby naar Nederland gekomen omdat zijn vader uit Iran was gevlucht ten tijde van de opkomst van het totalitaire regime onder ayatollah Khomeini.

Bente Becker kwam in 2017 in de Tweede Kamer. Ze stond toen op plek 14 op de lijst. Haar grootouders waren pioniers in Noordoostpolder, haar ouders hebben elkaar ontmoet in Emmeloord en begonnen samen een supermarkt in Almere. Becker is zelf opgegroeid in Dronten. Ze verhuisde voor haar politieke werk naar Den Haag waar ze assistent van minister Henk Kamp was.

De partij is met 32 zetels verreweg de grootste in de Tweede Kamer en staat ook bovenaan in de peilingen. De verkiezingen zijn in maart volgend jaar vermeld omroep flevoland op hun site

Geschreven door