Alsnog oplossing voor verwarde patiënt

Een verwarde patiënt die vorige week dagenlang in het Flevoziekenhuis in Almere lag, terwijl daar medisch geen noodzaak voor was, is maandagmorgen ondergebracht in woonzorgcentrum Polderburen.

De zonen van de 68-jarige man trokken vorige week aan de bel, omdat het hen niet lukte om hun vader ergens geplaatst te krijgen. Dit kwam onder meer doordat nog niet officieel was vastgesteld wat er met hem aan de hand was.

Volgens de zonen zat ook het ziekenhuis met de patiënt in de maag. De man was met een ambulance bij de spoedeisende hulp gebracht en heeft daar enkele dagen op een kamer gelegen. Volgens de zonen werd hij in zijn bewegingvrijheid beperkt, omdat hij agressief was geworden. Donderdag werd de man overgeplaatst naar de Intensive Care, waar hij kalmerende medicijnen kreeg. In het ziekenhuis zou hij ook nog een longontsteking hebben opgelopen.

Zoon Robin van Horn zegt blij te zijn dat Zorggroep Almere nu alsnog kans ziet om zijn vader op te vangen.

Bron Omroep Flevol;and

Geschreven door