Esplanade toegankelijk voor voetgangers en fietsers

Vanaf 8 december 2020 is de Esplanade een gebied voor voetgangers en fietsers. De doorgaande weg voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Hospitaaldreef. Er staan verkeersborden aan de zijde van de Hospitaalpromenade en Koetsierbaan.

Wie de stad in wil of op de Esplanade wil verblijven, kan parkeren op de aangewezen parkeerplekken. Het parkeren van fietsen kan bij de fietsbeugels op de Esplanade. De dichtstbijzijnde parkeerplaats voor brommers en scooters is bij de Mediamarkt.

Na de opening van de vernieuwde Esplanade heeft de gemeente onderzocht op welke manier het verkeer gebruik maakt van de nieuwe Esplanade. De Esplanade is ontworpen om allerlei gebruik mogelijk te maken, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van deze plek in Almere Centrum. Nu blijkt dat gevaarlijke situaties ontstaan doordat voetgangers, fietsers en brommers en scooterrijders elkaar, voornamelijk op de bovenzijde van de Esplanade, tegenkomen. Extra maatregelen waren nodig om van de Esplanade de mooie plek voor iedereen te maken.

De Esplanade is een van de projecten waar de gemeente samen met (centrum)partners werkt om het centrum levendiger, verrassender en aantrekkelijker te maken. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de eerste fase van de herinrichting van de Esplanade. Die is inmiddels veranderd van een kale, stenige vlakte in een groen en aantrekkelijk stadspodium voor Almeerders en centrumbezoekers. Een plek die aanvoelt als vakantie in de stad en waar je kunt ontspannen, spelen, sporten en genieten van evenementen en activiteiten.

Geschreven door