Start bouw nieuwe fietsenstalling oostzijde station Almere Centrum

In het kader van de vernieuwing van station Almere Centrum start op dinsdag 22 juni 2021 de bouw van de nieuwe fietsenstalling aan de oostkant van het station. Fietsen die nog in de oude stalling staan worden dan verwijderd. Gedurende de bouw kunnen fietsen gestald worden in de tijdelijke stalling tussen het spoor en het WTC en na de zomer ook in de nieuwe stalling aan de westzijde van het station.

De bouw van de nieuwe stalling aan de oostkant van het station, de kant van de Landdrostdreef, zal een klein jaar duren en is volgens de planning in het tweede kwartaal van 2022 klaar. Er is dan een prachtige overdekte fietsenstalling met directe toegang tot de stationshal en ruimte voor 2.738 fietsen, brommers en scooters.

Tijdelijke stalling

Gedurende de bouw kunnen fietsen, brommers en scooters worden gestald aan de westkant van het station, in de tijdelijke stalling tussen het spoor en het WTC. Dit staat op locatie met borden aangegeven. Rond de zomer staat de opening gepland van de nieuwe fietsenstalling aan de westkant van het station –  naast het busstation – en is daar ook ruimte voor het stallen van 670 fietsen, brommers en scooters.

Verwijdering fietsen uit oude stalling

Om met de bouw van de nieuwe stalling te kunnen starten moeten alle fietsen en scooters uit de stalling zijn. Met borden en labels aan de fietsen wordt iedereen geïnformeerd dat fietsen en scooters voor 22 juni uit de stalling moeten worden gehaald. Fietsen die op 22 juni toch nog in de stalling staan zullen door de gemeente worden weggehaald. Deze gaan naar het fietsdepot op de Esplanade, bij de ingang van de foodpassage/ parkeergarage. Alle uit de ooststalling verwijderde fietsen worden gratis weer aan de eigenaar meegegeven op vertoon van de fietssleutel. Op de website verlorenofgevonden.nl kun je zien of je fiets bij het fietsdepot Esplanade is terechtgekomen. Ophalen kan zonder afspraak en er hoeft niet gebeld te worden. De openingstijden van het fietsdepot zijn: dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 -12.30 uur en van 13.00 – 14.00 uur. Bij vragen of schades kun je contact opnemen met de gemeente Almere.

Geschreven door