Plan uitbreiding azc met 600 plaatsen terug van weggeweest

Het plan voor een uitbreiding van het asielzoekerscentrum bij het sportpark Fanny Blankers-Koen in Almere is terug van weggeweest. Het plan stond in 2014 voor het eerst op de agenda, maar tot op heden is bouw van 600 nieuwe plaatsen nog niet begonnen.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komt donderdag naar het stadhuis om de gemeenteraad tekst en uitleg te geven over de uitbreiding. Ondanks dat het aantal asielzoekers dat nu naar Nederland komt laag is, wil het COA toch bouwen in Almere. Dat komt omdat het een zogeheten kernlocatie is. Waar andere opvanglocaties worden gesloten, blijft die in Almere dus open en wordt eventueel uitgebreid.

Het COA gaat onder meer aan de gemeenteraad uitleggen hoe de uitbreiding eruit gaat zien. Ook wordt besproken welke afspraken met de politie en het onderwijs gemaakt zijn. Verder moet duidelijk worden voor welke doelgroep de nieuwe plekken zijn bedoeld.

De raad moet straks gaan beslissen of de uitbreiding er komt. Bouw is namelijk alleen mogelijk als het bestemmingsplan gewijzigd wordt.

Het azc in Almere heeft nu plek voor 800 inwoners. Als alles door mag gaan worden dat er dan 1400

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door