Vijf voor twaalf voor Kip & Ei restaurant DUBBEL-OP

Nu het kabinet dinsdagavond de maatregelen voor de horeca niet heeft versoepeld is het voor veel horecaondernemers vijf voor twaalf. Dat geldt ook voor Irma en Arie van der Mee uit Lelystad. Zij zitten bijna dertig jaar in de horeca en runnen het Kip & Ei restaurant DUBBEL-OP in Almere.

“We hebben al heel wat crisissen meegemaakt maar dit is echt de zwaarste”, vertelt Arie van der Mee. Uit pure wanhoop schreef hij samen met zijn vrouw deze week een brief aan de gemeente Almere, die tevens ook de huurbaas is van het horeca-stel.

“Wij hebben op dit moment een huurachterstand van 25.000 euro en dat loopt nog steeds op. Wij willen daarom dat de huur omlaag gaat naar tien procent van de omzet. Op dit moment is het meer dan vijfentwintig procent van de omzet.”

Met de gedeeltelijke kwijtschelding van de huur hoopt het stel het bedrijf nog te kunnen redden van de ondergang. Gebeurt er niets dan zal het restaurant op termijn ophouden te bestaan en zal het pand van de gemeente leeg komen te staan. Irma en Arie hopen door in gesprek te gaan met de gemeente Almere dat het niet zover komt.

“Het duurt zo lang. We zijn inmiddels al zes maanden dicht geweest”, zegt Irma. “De eerste maanden hebben we nog op kunnen vangen met onze eigen reserves maar nu hebben we niks meer.” meld omroep Flevoland op haar website.

Geschreven door