Weerwind moet in gesprek met coffeeshops over verruiming openingstijden

Burgemeester Weerwind moet met de eigenaren van coffeeshops in Almere in gesprek over verruiming van de openingstijden. Dat is donderdagavond tijdens de raadsvergadering besloten.

Aanleiding was een motie ingediend door D66, AP/OPA, PvdA en GroenLinks vanwege berichten over lange wachtrijen die door de beperkte openingstijden zijn ontstaan voor de coffeeshops.

Op dit moment zijn de coffeeshop maar vier uur per dag open, van 16.00 uur tot 20.00 uur en mag er alleen afgehaald worden. 

In de motie stond eerst ook het verzoek om de registratieplicht tijdelijk af te schaffen, maar burgemeester Weerwind was daar kort en duidelijk over. Het is een instrument om verslaving tegen te gaan, omdat er per keer maar vijf gram kan worden gekocht. Zonder registratie kunnen klanten terugkomen om zo grote hoeveelheden per dag te kopen. Dat is niet de bedoeling.

Wel beloofde Weerwind in gesprek te gaan met de eigenaren van de coffeeshops. Ondanks het feit dat er volgens de burgemeester, na ruggenspraak met politie en stadstoezicht, geen probleem is ontstaan door de coronamaatregelen. “Die wachtrijen waren er ook al voor de pandemie en er wordt tijdens het wachten netjes gedacht aan de anderhalve meter maatregel”, aldus Weerwind. “Maar als u als raad mij vraagt om toch in gesprek te gaan doe ik dat.” 

Geschreven door