Twee nieuwe verdachten dodelijk schietincident Hakfort aangehouden

Amsterdam – De recherche heeft een 26-jarige man uit Almere en een 17-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident bij parkeergarage Hakfort in Amsterdam-Zuidoost op 2 februari 2021. De twee zijn voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Eerder werden al drie verdachten aangehouden. Twee daarvan, een 18- en 20- jarige Amsterdammer, zijn inmiddels heengezonden. Hun rol wordt nader onderzocht. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het onderzoek gaat onverminderd door en de hulp van getuigen is hierbij van groot belang. De recherche komt graag in contact komen met mensen die zij nog niet gesproken hebben: mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht over beeldmateriaal beschikken, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de parkeergarage. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, ontvangt het onderzoeksteam graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via deze link.

Geschreven door