Almere City ontvangt 1351 toeschouwers in topduel

Almere City FC ontvangt zondag 1351 toeschouwers in het stadion voor het topduel met SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. De aanwezigheid van fans is toegestaan vanwege experimenten met de zogenoemde Field Labs, waarbij wordt onderzocht hoe evenementen op een veilige manier open kunnen voor publiek. Het is het tweede voetbalduel dit jaar waar toeschouwers komen. De eerste was het afgelopen weekeinde. Bij NEC – De Graafschap in Nijmegen waren een kleine 1200 mensen bij.

Fantastisch

De maximale capaciteit van 1500 werd ook in Almere niet helemaal gehaald. ,,Maar het is fantastisch dat er al ruim 1300 fans wel komen”, reageert de woordvoerder van Almere City. ,,De mensen beseffen dat er in Nederland nog steeds zware maatregelen zijn tegen de verspreiding van het virus en zijn misschien nog voorzichtig. En ze moeten veel doen om binnen gelaten te worden. Daarom vinden wij dit aantal een heel positief signaal.”

Geschreven door