Almere Jungle wil samen met buitenbad

Dierenpark Almere Jungle wil uitbreiden op een nieuwe locatie in combinatie met het aan te leggen buitenzwembad.

Directeur Robert Loose heeft zijn plan donderdagavond aan de gemeenteraad voorgelegd. Alle zes locaties die voor het zwembad in beeld zijn, zijn volgens hem ook geschikt om de Jungle daarheen te verhuizen.

Het kleine dierenpark op de Kemphaan wil al een paar jaar uitbreiden. Loose verwacht van de combinatie en grote aantrekkingskracht die ruimer is dan de regio. Hij denkt dat het buitenbad warmte uit kassen van de Jungle kan gebruiken voor het zwemwater.

“Wij móeten uitbreiden en een combinatie is een mogelijkheid om het exploitatietekort zo klein mogelijk te houden”, zegt de directeur. Hij verwacht dat beide attracties garant staan voor een leuk en betaalbaar dagje uit, dichtbij huis.

Geschreven door