Engage the Village – waar kunst en pleegzorg samen komen

Samen met theatermaker/pleegouder Charissa Bakema is jeugdhulporganisatie Vitree initiatiefnemer van een bijzonder en duurzaam kunstproject. Engage the Village gaat over de verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen

De verhalen van pleegkinderen, hun eigen ouders, pleegouders en de eigen kinderen van pleegouders, worden door kunstenaars van Broedgebied.nl verwerkt tot ontroerende podcasts, liedjes, poëzie en beeldende kunst. Tot aan de zomer zijn er creatieve meetups voor pleegkinderen en jongeren, ouders en pleegouders en hun eigen kinderen uit het hele land.
Alle verhalen samen vormen de basis voor de rondreizende theatervoorstelling Rumoer om het huis die voor 2022 op het programma staat.
Met steun van st. Kinderpostzegels is Vitree gestart met het deelproject Brus en Zo gericht op de eigen kinderen van pleegouders en gezinshuisouders.

Hun onderbelichte en juist vaak zo betekenisvolle rol in het leven van pleegkinderen krijgt kleur en is inmiddels verwerkt in de eerste twee podcasts die je hier kunt beluisteren.
Met Engage the Village willen Vitree en Broedgebied de wereld van pleegzorg en gezinshuizen dichterbij de samenleving brengen.


Meer informatie over Engage the Village vind je hier  

Heb je nog meer vragen dan kun je contact opnemen met s.huisman@vitree.nl 

Geschreven door