Almere vangt bot met ‘gemeentepolis’ zorgverzekering

Het lukt de gemeente niet een collectieve zorgverzekering voor minima af te sluiten. Verzekeraars willen niet met Almere in zee voor een dergelijk contract.

De overeenkomst die de gemeente vaak sluit zijn financieel gunstig voor Almeerders met een laag inkomen. De premies zijn laag en de gemeente betaalt mee aan de verzekering. Bovendien zijn meestal extra vergoedingen afgesproken.

Momenteel bestaat er een gemeentepolis bij Menzis. Die zorgverzekeraar stopt met dit aanbod omdat het Almere niet als kerngebied heeft. De belangrijkste verzekeraar in de stad is Zilveren Kruis, maar die is nog niet ingegaan op het herhaald verzoek om een gemeentepolis.

Het college van burgemeester en wethouders is bezorgd over de situatie die kan ontstaan als er geen nieuwe verzekering wordt afgesloten. Zonder een overeenkomst ontstaan er problemen voor Almeerders met een laag inkomen en een grote behoefte aan zorg.

Omdat Almere er al een paar jaar niet in slaagt een nieuwe overeenkomst af te sluiten, zegde Menzis steeds een verlenging toe. Maar daaraan lijkt voor volgend jaar een einde te komen.

Geschreven door