VGZ nieuwe aanbieder zorgverzekering voor minima

Almere heeft een nieuwe aanbieder gevonden voor de gemeentepolis voor inwoners in de bijstand. Het gaat om zorgverzekeraar VGZ. Dat meldt het college in een brief naar de raad.

De definitieve gunning is pas over drie weken, maar het college verwacht dat er geen bezwaar wordt gemaakt. Het lijkt er dus op dat het gelukt is om een nieuwe aanbieder te vinden en dat de voordelige zorgverzekering kan blijven. De zoektocht duurde al drie jaar meldt Omroep Flevoland

De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering speciaal voor mensen in de bijstand. Het eigen risico is lager, omdat de gemeente financieel kan bijspringen. Zorgverzekeraar Menzis stopt op 1 januari met het aanbieden van de voordelige zorgverzekering, omdat de stad niet tot het kernwerkgebied van die zorgverzekeraar hoort.

Geschreven door