Kabelbreuken veroorzaken de stroomstoringen van gisteren

De stroomstoringen van de afgelopen drie dagen in onder meer Almere Filmwijk en Muziekwijk komen door een beschadiging in een stroomkabel. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Liander. De beschadiging is moeilijk te vinden, daarom kunnen er op korte termijn nog meer storingen voorkomen.

De beschadiging veroorzaakt storingen in andere delen van de kabel. Die hebben er zondag, maandag en dinsdag voor gezorgd dat mensen in de omgeving van de Hollywoodlaan, Bette Davisstraat en Mozartweg meerdere keren uren zonder stroom en verwarming kwamen te zitten.

Liander heeft speciale meet-apparaatjes geplaatst op de stukken van de kabel waar nu de storingen geweest zijn. Die moeten helpen met het opsporen van de beschadiging, zodat die verholpen kan worden. Liander kan niet zeggen hoelang het duurt voor het probleem gevonden is. “Het is echt een zoekwerkje. Soms heb je het binnen een dag gevonden, soms duurt het wat langer”, aldus de woordvoerder.

Geschreven door