Kasteel Aelmere Romantiek en spanning in de zeventiende eeuw

In het buitengebied van Almere, langs de A6, staat de, bij veel mensen bekend, moderne ruïne van een kasteel. Het boek ‘Kasteel Aelmere – romantiek en spanning in de zeventiende eeuw’ van Pieter van der Scheer uit Almere gaat over dit kasteel, maar dan fictief in de zeventiende eeuw. Deze bijzondere roman wordt sinds vrijdag 12 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

In het buitengebied van Almere, langs de A6, staat de, bij veel mensen bekend, moderne ruïne van een kasteel. Dit boek gaat over het kasteel; maar dan fictief in de zeventiende eeuw. De schrijver neemt je mee naar de geschiedenis en laat je kennismaken met de kasteelfamilie Van Aelmere. Romantiek speelt een grote rol bij één van de hoofdpersonen, de oudste zoon Abel. Deze bevindt zich aan boord van het VOC-schip de Middelburg, dat van Batavia naar Amsterdam vaart. De voorliefde van de schrijver, voormalig gids op het replicaschip Batavia in Lelystad en oud-marinier in Nieuw-Guinea, voor geschiedenis brachten hem ertoe dit boek met spannende en romantische momenten te schrijven.

Over de auteur Pieter van der Scheer woont in Almere sedert 1982. Zijn hele leven is hij, inmiddels gepensioneerd, creatief bezig met tekenen en kunstschilderen. Daarnaast had hij de droom een boek te schrijven. Het is er nu van gekomen met een verhaal over een familie in het kasteel van Almere maar dan fictief in de zeventiende eeuw. Het huidige kasteel werd tot op heden niet afgebouwd. Zijn interesse voor geschiedenis, verwerkt in het boek “Kasteel Aelmere”, maakt het lezen van deze roman prettig met de nodige spanning. Met veel plezier heeft hij het boek geschreven, met een knipoog naar het niet voltooide kasteel. Hij hoopt, eenmaal de smaak van het schrijven geproefd te hebben, zijn creativiteit in de toekomst nog meer te gebruiken. Boekgegevens Titel: Kasteel Aelmere – romantiek en spanning in de zeventiende eeuw Auteur:      

Pieter van der Scheer  
Verschijningsdatum:  12-02-2021
Aantal pagina’s:   210
ISBN:  9789464310269 Geïllustreerd:  ja
Verkoopprijs:  € 20,99 Uitvoering Paperback * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België  

Geschreven door