Slimme oplossingen voor doorstroming verkeer

Het bedrijf Vialis gaat in Almere de doorstroming van verkeer verbeteren. Met innovatieve oplossingen wordt gewerkt aan vergroting van de leefbaarheid.

Met automatisering wordt de doorstroming verder geoptimaliseerd. Verder wordt een proef uitgebreid met inzet van geluid en luchtvervuiling bij het regelen van autoverkeer. Tot nu toe wordt verkeer in de stad alleen op basis van drukte gestuurd.

Vialis deed vorig jaar in Almere onderzoek naar de mogelijkheden om geluid en luchtvervuiling mee te wegen bij doorstroming. Met gebruik van gegevens die de gemeente heeft, wordt op een aantal plaatsen in de stad informatie ingewonnen via milieu-sensoren.

Deze sensoren meten onder andere stikstofvervuiling, fijnstof en temperatuur. Daarnaast volgt een verdere uitbreiding met camerabeelden en geluidsensoren. Deze proef kan nu worden uitgebreid. Ook worden nieuwe initiatieven genomen, bijvoorbeeld bij de verwerking van verkeer voor de Floriade.

Geschreven door