SMOA zoekt jongeren voor experimenteel theaterproject

Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) wil een experimentele theatervoorstelling ontwikkelen over de zoektocht van twintig opgroeiende jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar naar hun identiteit in Nederland.

“Wij hopen hier in februari mee aan de slag te kunnen gaan”, vertelt Glen Leeuwin, voorzitter van SMOA. “De voorstelling vertelt de persoonlijke verhalen van de deelnemers en hun directe omgeving. Deze verhalen worden ondersteund met muziek, zang, dans, rap en filmbeelden.”

Voorafgaand aan het produceren van de voorstelling worden migranten jongeren en niet-migranten jongeren uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en samen met elkaar in gesprek te gaan over hoe zij omgaan met het thema discriminatie in Nederland. “En hoe hun omgeving omgaat met onderwerpen als arbeidsdiscriminatie, etnisch profilering, uitsluiting-mechanismen en discriminatie in het onderwijs en elders”, aldus Leeuwin.

SMOA vindt het belangrijk om juist in deze coronatijd nieuwe jongerenprojecten op te zetten. “De coronacrisis laat duidelijke sporen achter in de maatschappij en ook jongeren in Almere hebben hieronder te lijden. Veel jongeren dreigen in een isolement te geraken. Wij willen juist nu extra aandacht vragen voor deze doelgroep.” De stichting gaat voor dit theaterproject ook samenwerking zoeken met het onderwijs en andere organisaties, om te zorgen dat het project breed wordt gedragen en een zo groot mogelijk bereik heeft.

SMOA is op zoek naar jongeren in Almere die willen meewerken aan dit theaterproject. Aanmelden kan via info@smoa.nl of 06-11196302.

Geschreven door