City FC lelijk onderuit bij MVV.

Almere City FC heeft vrijdagavond hele dure punten verspeeld in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. MVV was in stadion de Geusselt met 2-0 te sterk voor de Almeerders. Het was de eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk, die zijn eerste drie wedstrijden nog had gewonnen.

Bij rust was het nog 0-0 in stadion De Geusselt na een saaie eerste helft. In de eerste 45 minuten wisten de Almeerders nauwelijks gevaarlijk te worden en was de thuisploeg via counters nog de meest gevaarlijke ploeg.

In de 2e helft wist Almere City eindelijk gevaarlijk te worden: eerst dook Hammouti alleen op voor doelman Havekotte, maar die wist knap redding te brengen. Even later schoot John Yeboah van dichtbij snoeihard op de onderkant van de lat. Toch was het MVV dat de wedstrijd openbrak: Sven Blummel werd na 72 minuten de zestien ingestuurd en wist vervolgens knap via de onderkant van de lat de 1-0 binnen te schieten. Acht minuten voor tijd sloeg de thuisploeg wederom toe: Joy Lance Mickels werd weggestuurd en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 2-0.

Geschreven door