Pittig paasprogramma voor Almere City FC.

In de jacht op promotie naar de eredivisie wacht Almere City FC dit paasweekeinde een zwaar dubbelprogramma. Vrijdagavond speelt de ploeg thuis tegen NEC, maandagmiddag wacht in Kerkrade de uitwedstrijd tegen Roda JC. Ondanks het verlies van vorige week uit bij MVV hebben de Almeerders de directe promotieplek nog altijd in het vizier. Slechts 2 punten scheiden de Almeerders van plek 2, waar nu De Graafschap staat.

De tegenstander van vrijdagavond NEC is in vorm. De ploeg uit Nijmegen won 5 van de laatste 6 wedstrijden (onder meer thuis van FC Volendam en uit bij Roda JC). NEC staat momenteel op de zesde plek van de Keuken Kampioen Divisie op 6 punten van Almere City FC en NAC.

Het wordt de vierde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan in het Yanmar stadion. Van de voorgaande drie ontmoetingen wonnen de Almeerders twee keer en was NEC één keer te sterk voor de thuisploeg.

Captain Koolwijk terug na corona

Aanvoerder Ryan Koolwijk heeft deze week de training hervat, nadat hij de afgelopen drie wedstrijden moest missen vanwege corona. Naast de competitiewedstrijden met Almere, moest hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname uitstellen. Koolwijk speelde in het verleden voor NEC, maar start logischer wijs nog niet in de basis tegen zijn oude ploeg.

Geschreven door