Exit voor Tobiassen bij Almere City FC

Almere City heeft besloten om de samenwerking met Ole Tobiasen per direct stop te zetten. De Deense hoofdtrainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de reeks slechte resultaten.

De 45-jarige Tobiasen was sinds 2018 actief bij de ambitieuze Flevolanders. Hij begon als assistent-trainer, werd later interim-trainer en kreeg uiteindelijk een vaste aanstelling. Dit seizoen verliep erg voorspoedig, met voor de winterstop maar één nederlaag. Almere City stond lange tijd op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie en lag daarmee op koers voor promotie.

De laatste weken gaat het minder. Almere City verloor woensdag in eigen huis met 1-2 van FC Volendam en dat betekende de vierde nederlaag uit de laatste vijf wedstrijden. De ploeg is afgezakt naar de vierde plaats van de ranglijst en het bestuur heeft nu ingegrepen.

Het is nog niet officieel bekend wie de opvolger van Tobiasen wordt. De verwachting is dat Jeroen Rijsdijk, Hedwiges Maduro en Tim Bakens voorlopig verantwoordelijk zullen zijn voor het eerste elftal. De eerstvolgende wedstrijd van Almere City is zaterdag tegen Excelsior (thuis).

Geschreven door