Geen steun voor woningen in Alnovum

De gemeenteraad wil niet blokkeren dat kantoorgebouw Alnovum alsnog wordt verkocht. Het pand aan de Wisselweg in Stad staat al jaren leeg en kost de gemeente veel geld.

Raadslid Buyatui van Nida stelde voor het pand om te bouwen tot wooneenheden. Die zouden bij voorrang verhuurd kunnen worden aan Almeerders die niet aan de urgentieregels voldoen, maar door omstandigheden dringend woonruimte nodig hebben.

Buyatui vroeg steun voor het idee verkoop niet meer mogelijk te maken. Veel fracties willen dat niet uitsluiten, bleek donderdagavond. Enkele partijen vonden het idee sympathiek en ook wethouder Veeningen wees het niet keihard af.

Zij is echter bezig met een plan voor Alnovum, dat nog voor de zomer met de raad besproken wordt. Bovendien verwacht ze dat een volledige transformatie van Alnovum ingewikkeld wordt. Ze zei daar wel naar te willen kijken.

Alnovum zou twee jaar geleden al verkocht worden voor een hotelplan. Uit een integriteitsonderzoek na een wisseling in het bestuur van de koper, zag de gemeente daar vanaf. De koper kwam eerder in opspraak omdat hij mensen gedupeerd zou hebben.

Geschreven door