Geen treinen dit weekend vanwege opknapbeurt station

20 en 21 maart rijden er geen treinen van en naar Almere Centrum. Het station wordt opgeknapt, en een deel van de werkzaamheden vindt die dagen boven het spoor plaats, meldt ProRail. In plaats daarvan worden er stopbussen ingezet.

De perronoverkapping van het station wordt schoongemaakt en opnieuw geverfd. Het gaat om ongeveer 30 kilometer aan rode buizen. Daarnaast worden de glazen platen boven het station vervangen. Het draadglas wat er nu nog inzit, wordt vervangen door gelaagd glas en krijgt een steviger frame. Om de schilders hun werk te kunnen laten doen, worden er in het weekend stellages gebouwd. Die moeten ervoor zorgen dat de schilders de komende tijd veilig hun werk kunnen doen, en dat de reizigers daar zo weinig mogelijk overlast van hebben.

Het station wordt tijdens de werkzaamheden de komende tijd ook verduurzaamd. Er zullen ongeveer 1.000 zonnepanelen op de overkapping geplaatst worden. De schuine kapdelen boven het station krijgen nieuw glas met geïntegreerde zonnevellen.

Reizigers die komend weekend met de trein moeten, wordt geadviseerd van tevoren de reisplanner van NS te raadplegen. De extra reistijd wordt geschat op zo’n 45 minuten meld omroep flevoland

Geschreven door