Meeste mailverkeer toch niet spoorloos

Burgemeester Weerwind heeft opdracht gegeven in beeld te brengen van welke oud-bestuurders het mailverkeer toch bewaard is.

De mailboxen van zeventien vroegere wethouders en burgemeesters blijken niet te zijn verdwenen. Vorige week meldden lokale media dat bij de gemeente al het mailverkeer dat bewaard moet worden, zou zijn verdwenen.

Het leek erop dat de inhoud van de mailboxen vernietigd was. Dat is in strijd met de verplichting van de Archiefwet. Nu blijkt dat de mailwisseling alsnog boven water is gekomen, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

Het vergt zeker drie weken om precies in kaart te brengen van wie de mails bewaard zijn. Het inventariseren van de bewaarde inhoud uit de gevonden mailboxen is een zorgvuldig proces, waarbij ook de privacy in het geding kan zijn.

Duidelijk is nu ook dat mails die tóch verdwenen zouden zijn, met speciale software gered kunnen worden.

De burgemeester weerspreekt het bericht dat de mails van de huidige wethouder Linderbergh verdwenen zou zijn.

Geschreven door