Raad wil Weerwind nog eens zes jaar

De weg is vrij voor een tweede ambtstermijn voor burgemeester Franc Weerwind. Dinsdagavond besloot de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad hem voor te dragen voor nog eens zes jaar.

Dinsdagavond werd in de raadzaal in beslotenheid een extra vergadering van de Politieke Markt gehouden. De voordracht gaat nu naar de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, die daar nog in mei een besluit over neemt.

Tenslotte is het de minister van Binnenlandse Zaken die een besluit neemt en daarover uiterlijk 1 september uitsluitsel geeft.

In 2015 volgde Weerwind Annemarie Jorritsma op als burgemeester. Hij werd de achtste burgemeester van Almere. Twee van zijn voorgangers waren waarnemers. De burgemeester zei nar het raadsbesluit trots te zijn dat hij Almeerder mag zijn en blijven.

Geschreven door