Vip-groep lanceert nieuwe website bij start maand van Inclusie

De maand april staat in het teken van Inclusie. Zowel de Werkgroep Vip (VN-verdrag in de Praktijk) als Avanti Almere organiseren hier activiteiten voor. De Vip- groep start met een nieuwe site waar hun bijdrage aan Almere voor iedereen en door iedereen te volgen en steunen is.

Zo staat er informatie over waar Vip voor staat, is er een foto -en kleurplatenwedstrijd, en is te zien hoe aan de hand van de informatieve tekeningen met de titel ‘Guusje’ meer aan bewustwording wordt gedaan die al navolging vindt bij andere gemeenten in het land.

Twee miljoen Nederlanders hebben een beperking. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Gewoon meedoen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Sinds 2016 geldt het VN-verdrag handicap in Nederland. Werkgroep ViP komt op voor mensen met een handicap of beperking in Almere en helpt de Gemeente bij de uitvoering van het verdrag. De werkgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van diverse belangenorganisaties en heeft ruimte voor meer vrijwilligers. Marjan Heidstra van de Vip-groep onderstreept het belang van hun inzet: “Het vergroten van inclusiviteit vraagt om ervaringsdeskundigheid en het is dus logisch dat er niets over ons gaat zonder onze betrokkenheid. Op ons kan iedereen rekenen”.

De Guusje Fotowedstrijd of Kleurwedstrijd

Almeerders kunnen meedoen door te laten zien wat inclusie voor hen persoonlijk betekent. Daarvoor kunnen ze hun beeld van inclusie op een leuke, lieve, ludieke manier weergeven en er een foto van  maken. Stuur de foto vóór 20 april 2021 digitaal op naar: info@werkgroepvipalmere.nl. Een jury kiest 3 winnaars en deze foto’s worden geplaatst op de nieuwe website. Ook is er een kleurwedstrijd (alle leeftijden). De kleurplaat is te downloaden op www.werkgroepvipalmere.nl of af te halen bij Tante Truus (Stad) en, Downies en Brownies (Buiten). Op deze adressen kunnen de kleurplaten ook ingeleverd worden. Of maak een foto van de ingekleurde plaat en stuur deze op naar: info@werkgroepvipalmere.nl

Ook voor de kleurwedstrijd zijn er leuke prijzen te winnen.

Programma april met Avanti

Ook het maandprogramma van Avanti staat in het teken van onbeperkte mogelijkheden. En dus zie je hoe het leven er uit ziet als je dankzij doventolken je leven terug hebt, hoe je werkgever kan helpen als je autisme hebt of als je blind een kerkdienst leidt. Hoe lastig soms maar ook hoe leuk het leven kan zijn, daar praat Tanja Jess over door tijdens haar online talkshow op vrijdag 30 april. Vanaf 16.30 uur ontvangt zij gasten die haar mee nemen in hoe het is om vader van een spastische dochter te zijn of om te leven met een zeldzame ziekte.

En op 9 april organiseert de gemeente Almere voor haar medewerkers en professionals van partners in de maatschappelijke- en zorgsector ook een Diversiteitscafé met experts over autisme.

Geschreven door