Werkzaamheden kabelbaan over A6 sneller klaar dan verwacht

De werkzaamheden voor de kabelbaan die over de A6 bij Almere wordt gebouwd, waren sneller afgerond dan verwacht. Rijkswaterstaat ging er eerder vanuit dat de aannemer tot 12.30 uur zaterdagmiddag bezig zou zijn om de benodigde kabels over de snelweg te trekken, maar liet zaterdagochtend weten dat het werk rond 11.30 uur klaar zou zijn.

Door de werkzaamheden was de A6 zaterdagochtend gedeeltelijk afgesloten. De kabelbaan moet toekomstige bezoekers van de Floriade naar de hoofdingang gaan vervoeren. De baan wordt aangelegd door het Oostenrijkse bedrijf Doppelmayr. zo vermeld omroep flevoland op haar website. Zij hebben ook een video clip gemaakt.

Veilig Verkeer Nederland is niet blij met de komst van de kabelbaan en vreest dat automobilisten worden afgeleid als zij opeens een gondel over de snelweg zien komen. “Kabelbanen zijn we gewend van de wintersport en we komen ze tegen bij pretparken”, zegt woordvoerder Rob Stomphorst. “Maar automobilisten zijn er niet op bedacht dat er één over een snelweg bij Almere komt”.

Geschreven door