Zorg in raad over voortzetting goedkope zorgpolis

De gemeente gaat met het uitschrijven van een aanbesteding een ultieme poging doen alsnog een voordelige zorgpolis voor minima binnen te halen.

Tot nu toe vangt de gemeente bot bij zorgverzekeraars voor een collectieve zorgverzekering. Momenteel heeft Almere afspraken met Menzis over een goedkope polis voor 5700 huishoudens. Menzis wil daar uiterlijk dit jaar mee stoppen.

De gemeenteraad is bezorgd over de situatie die daardoor ontstaat. De zogenoemde gemeentepolis is een belangrijk middel om uitgaven van minima te beteugelen.

Het alternatief zou een regeling via de bijzondere bijstand zijn, legde wethouder De Jonge donderdagavond uit. Daaraan zijn echter hoge personeelskosten verbonden, die ten koste gaan van de acht ton die de gemeente nu voor de polis uittrekt.

Alle fracties in de raad willen dat alsnog een gemeentepolis voor volgend jaar kan worden afgesproken. “Er zijn helaas geen gretige verzekeraars. Zij verdienen er niet op”, zei de wethouder. “De gemeentepolis is het beste middel om de zorgen van de deelnemers weg te nemen.”

De belangrijkste verzekeraar in de stad is Zilveren Kruis. Dat is de aangewezen partner voor een contract met Almere, maar die is nog niet ingegaan op het herhaald verzoek om een gemeentepolis.

Geschreven door