Almere ´90 wordt nu BSC Almere.

Sinds 1982 wordt er in Almere honkbal en softbal gespeeld en daarmee behoort de vereniging tot één der eerste en oudste sportclubs binnen Almere.

Door de jaren heen zijn er diverse namen verbonden geweest aan de club, of aan de sporten: Polmerians, Almere’82, Almere Giants, Almere Magpies, Almere Angels en natuurlijk Almere’90. 

Vanaf 2011 speelt de club met de naam ALMERE op het tenue en nu in 2021, maakt de club dit officieel. Met de naamswijziging van B.S.C. Almere’90 naar B.S.C. ALMERE.

De gehele historie van verenigingsnamen wordt zo in één clubnaam gebundeld. De naam die staat voor de algemene herkenbaarheid van de plaats van waaruit de club actief is. De gemeente van vestiging en locatie.  

Hierdoor ontstaat er meteen én breed, een directe verbinding met de stad en provincie. Juist die connectie is ook vanuit commercieel oogpunt uitstekend te gebruiken richting media, gemeente, partners en overige geïnteresseerden.

En last but not least, maar zeker enorm belangrijk en aansprekend, de bekendheid van de club in de honk- en softbal wereld. Nationaal en internationaal.

De vereniging gaat de clubhistorie vanaf 1982 zeker niet meer uit het oog verliezen en die bijna veertigjarige (!) geschiedenis, waarborgen voor in de toekomst en komende generaties.

Aan de wijze waarop en de nadere invulling daarvan, wordt al gewerkt en het e.e.a. zal vanaf 2022 definitief gestalte krijgen.

Geschreven door