City FC ziet kans op directe promotie slinken

Almere City FC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. De ploeg uit Deventer was in de eigen Adelaarshorst met 3-0 veel te sterk voor de Almeerders, die (op doelslado) naar de vierde plaats van de ranglijst zakken.

In de eerste helft begon Go Ahead Eagles gretiger aan de wedstrijd en was de thuisploeg via Jacob Mulenga (paal en net naast) twee keer dichtbij de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na 20 minuten: na een diepe bal van achteren was Martijn Berden zijn tegenstander Radinio Balker te slim af en schoot vervolgens oog in oog met doelman Woud de 1-0 binnen. Even later moest linksback Balker geblesseerd de wedstrijd verlaten. Almere City was voor rust via Thomas Verheydt dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog centimeters over.

Na rust kwamen de vleugelaanvaller Yeboah en Alhaft binnen de lijnen bij Almere City, waardoor de Almeerders aanvankelijk wat dreigender werden. Toch kwam de thuisploeg na 65 minuten op een 2-0 voorsprong na een penalty, nadat Botos naar de grond werd gewerkt door Lesquoy. Aanvoerder Sam Beukema benutte vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter voor de thuisploeg: 2-0. Almere City FC was na deze tik niet meer bij machte om gevaarlijk te worden in de Adelaarshorst. In de slotfase wist Go Ahead Eagles via invaller Sam Hendriks (op aangeven van Brouwers) ook nog de 3-0 te maken.

Als De Graafschap maandagavond wint bij Jong PSV, dan wordt het verschil voor Almere met de nummer 2 van de ranglijst uit Doetinchem maarliefst 6 punten. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar in Gelderland.

bron OF.

Geschreven door