Crimineel gepakt voor moord op Stadhuisplein

In België is donderdagavond de Amsterdamse crimineel Youssef Ben Hamou gearresteerd. Hij werd bij verstek veroordeeld voor de moord op Ben Tensaini op het Stadhuisplein in Stad.

De gezochte Ban Hamou werd tot veertien jaar cel veroordeeld maar wist uit handen van justitie te blijven. Hij pleegde de moord op 21 december 2019.

De vechtsporter Ben Hamou is door een arrestatieteam opgepakt in Anderlecht, meldt Het Parool. Hij verzette zich hevig, maar kon snel worden overmeesterd.

Kickbokser Ray Tensaini en zijn halfbroer, eigenaar van een Surinaamse toko en groothandel in Almere, wilden in december 2019 in een appartement aan het Almeerse Stadhuisplein waarschijnlijk cocaïne verkopen aan de Amsterdammers Younes el M. en Ben Hamou.

Dat liep uit op een schietpartij waarbij Tensaini werd doodgeschoten en zijn halfbroer gewond raakte. Ben Hamou is op beelden van bewakingscamera’s te zien als hij arriveert én als hij na de schietpartij vlucht met een rugtas.

Het belangrijkste bewijs tegen de Amsterdammers bestaat, naast de camerabeelden, uit de verklaringen van de halfbroer van Tensaini. Die heeft verteld dat Younes el M. eerst schoot, en daarna Ben Hamou, met hetzelfde wapen.

De als ‘vuurwapengevaarlijk’ geregistreerde Ben Hamou werd ook jaren vervolgd voor het voorbereiden van een roofmoord op de bekende Almeerse drugshandelaar Hensley J. Onder diens auto was een peilbaken geplakt waarmee hij gevolgd kon worden.

Geschreven door