Zoekt u mee met de politie? zijn op zoek naar deze skelter | Update

De jonge skelter-eigenaar verkoopt nee en skeltert vrolijk verder.

Een acht jarige mannetje gaat niks vermoedend buiten spelen met zijn mooie skelter. Samen met vriendjes spelen zij in de omgeving van het plein Oostgriend Almere Haven. Een groepje onbekende jeugd verschijnt ook op het pleintje en een van deze jongere vraagt of hij even op de skelter mag.

De jonge skelter-eigenaar verkoopt nee en skeltert vrolijk verder. Als de skelter eigenaar op een gegeven moment afstapt, springt één van de ‘ oudere’ jongeren op de skelter en rijdt samen met de twee andere vrienden weg in de richting van de Jumbo. Wij weten het navolgende van de ‘beroving’ :Drie jongens, donker getint. Leeftijd tussen 12 a 16 jaar. Twee zaten op zwarte fietsen, de ander was lopend. Tijdstip rond 16:00 uur. Vele kinderen waren getuigen! Weet jij hier meer van? Weet jij wie de skelter nu in zijn bezit heeft? Dan komt de politie graag met jou in contact.

Zij hebben het geheel in onderzoek. U kunt de politie bereiken op 0900-8844

Update 05-04-2021 van de politie ( hoe socialemedia mee kan werken aan oplossen van een probleem)

Ouders blij en het 8-jarige mannetje stond te juichen & dansen in zijn pyjama

Op zondag 4 april publiceerden wij een item waarbij wij, jullie als inwoners van Almere om hulp vroegen. Nou dat hebben wij geweten! Trouwens niet alleen wij…. Massaal hebben jullie ons item gedeeld en digitaal verspreid, ook regionale nieuwszenders hebben aandacht gegeven aan onze hulpvraag. Wij zijn jullie dan ook zeer dankbaar en willen onze dank dan ook aan iedereen uitspreken! Omdat wij in Almere werken in wijk, wereld en web kunnen wij verheugd mededelen dat een 8 jarig mannetje vandaag, maandag 5 april, verblijd is met de teruggave van zijn rode skelter.

In de buurtgroep – straatpraat Almere Haven – werden wij door bewonersvereniging De Grienden – De Meenten geattendeerd op een mogelijke vinder voor de betreffende skelter. Wij hebben onderzoek gedaan en bingo. De skelter is ingeladen in de politiebus om vervolgens weer uit te laden bij de rechtmatige eigenaar. Ouders blij en het 8-jarige mannetje stond te juichen & dansen in zijn pyjama. Namens de ouders bedankt. Ook speciale dank aan de vinder en het veiligstellen van de skelter

Bewonersvereniging Grienden en Meenten 3.0 burgerparticipatie.
Politie Almere Stad Oost en Haven

Geschreven door