4 mei Dodenherdenking in Almere

Stadhuis Almere

In de gemeente Almere kun je vanaf 19.15 uur via een livestream meekijken naar de herdenking vanuit de Burgerzaal in het stadhuis. Aan het programma werken mee: Burgemeester Franc Weerwind, Rob van de Meeberg, Nick Teunissen, Melany Sharon en de Brassband Almere. De officiële onderdelen als de kranslegging, het eresaluut en het taptoe-signaal zijn onderdeel van het programma. Dat duurt tot aan de 2 minuten stilte. De herdenking wordt afgesloten met het Wilhelmus.

Op 4 mei hangt de vlag ook halfstok bij het monument langs de Kerkgracht in Almere Haven. De gemeente verzoekt inwoners in verband met de coronamaatregelen daar niet naartoe te gaan om te herdenken. Beelden van de bloemen zijn ‘s avonds te zien via de livestream.

Kinderherdenking

In het Bos der Onverzettelijken organiseert Stichting het Bos der Onverzettelijken een herdenking gericht op kinderen. Dat is mogelijk omdat de coronaregels voor kinderen minder streng zijn. Helaas is de herdenking enkel op uitnodiging bij te wonen met kleine delegaties van basisscholen uit Almere. Het programma bestaat uit een toespraak van wethouder Roelie Bos, waarna diverse Almeerse scholieren hun eigen gedichten zullen voordragen. Verder brengt een scholierenkoor enkele liederen ten gehoor. De herdenking is te volgen via de website van Omroep Almere vanaf 19,30

Na de herdenking om 20.30 uur is er een lezing over een Brief uit Westerbork van Etty Hillesum. Dit optreden van drie acteurs, georganiseerd door theatergroep Suburbia, is niet vrij toegankelijk. Je kunt het vanaf 20:30 uur live volgen op Omroep Flevoland.

De registratie van 4 mei 2019

Geschreven door