Afvalberg in Almeerse woonwijk groeit

In de Almeerse muziekwijk ligt al enkele weken een berg grofvuil. Buurtbewoners hebben al verschillende keren bij de gemeente melding gemaakt van de troep aan de Cellostraat, maar het grofvuil wordt niet opgehaald en de berg wordt met de dag groter.

Tamara van ‘t Walderveen woont pal tegenover de berg grofvuil. “Ik zit er vanaf mijn keukenraam bovenop. Heel fijn is het niet.” Het is een kinderrijk buurtje en Van ‘t Walderveen zelf heeft ook drie kleine kinderen. “Het lokt ook uit voor kinderen om er in te spelen.” Ze is bang dat er glas ligt en haar kinderen zich eraan zullen bezeren.

Een andere buurvrouw denkt dat het probleem is dat de gemeente het grofvuil niet komt ophalen als er online een afspraak is gemaakt en een datum is geprikt. Linda Serghuis: “Het duurt een paar weken voordat het wordt opgehaald.” Ze vindt het eigenlijk ook wel logisch dat andere buren hun grofvuil dan op de hoop gooien.

Extra vuilniswagens
Vanwege corona werden er het afgelopen jaar duizenden kilo’s extra troep opgehaald in Almere. De gemeente liet daarom extra vuilniswagens rijden en de openingstijden van de recyclingperrons werden verruimd. Maar volgens Van ‘t Walderveen zet dat geen zoden aan de dijk. “Als je online een afspraak wil maken om grofvuil op te halen en er staat zes weken wachttijd, dan begrijp ik wel dat ze het erbij leggen.”

Gemeente Almere kon zondagmiddag vooralsnog niet reageren.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door