Bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Franc Weerwind in Almere

Woensdagmiddag 5 mei werd rond 13.40 uur het Bevrijdingsvuur aan de Koetsierbaan in Almere Stad ontstoken door burgemeester Franc Weerwind.

Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur gebeurde aan het Weerwater. Vandaag is een nationale feestdag en jaarlijks wordt de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 gevierd. Door Omroep Flevoland wordt een speciale Bevrijdingsdag uitzending verzorgt.

Door jongeren wordt een speciale middag verzorgt, dit doen ze op hun eigen you tube kanaal. Omroep Almere zet dit door op het videokanaal. Het is een experiment om jongeren een plek te geven bij lokale omroepen. Wij juichen als organisatie juist toe dat jongeren ook nadenken wat er is gebeurd tijdens 40-45

Geschreven door