Buitenboys kijkt veelbelovend naar nieuwe seizoen

De Almeerse vereniging houdt de spelersselectie na de zomer grotendeels intact en vult deze aan met drie versterkingen. Niels van der Steen komt over van SDO Bussum, Gianni Rellum maakt de overstap van Ajax Zaterdag en Giovanni Kasanwijo verlaat Sloterdijk. De drie voetballers hebben allemaal een verleden bij de vereniging en lijken daarom weinig aanpassingstijd nodig te hebben om bij Buitenboys te presteren. Jerry Osei gaf eerder eveneens aan om bij Buitenboys terug te keren, maar besloot alsnog een transfer naar Legmeervogels te maken. Het team van hoofdtrainer Mark Steur bestaat daarmee komend seizoen uit twintig man.

Ontwikkeling. De Almeerders willen zich expliciet bezighouden met de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers en niet teveel buiten de club kijken. Het is de bedoeling de selectieteams zoveel mogelijk op Divisie-niveau spelen, waardoor men het voor de spelers aantrekkelijk maakt om bij de club te blijven en zich verder te ontwikkelen. Buitenboys is de coronaperiode goed uitgekomen. Men kon zelfs beginnen met het investeren in de toekomst, waarvan veel clubs alleen maar kunnen dromen. Veel clubs moeten namelijk de eindjes aan elkaar knopen. De club geniet nog altijd van een grote vrijwilligerspool. Men kan putten uit een pool van 250 vaste vrijwilligers, waardoor het voor de club eenvoudig is om, wanneer het weer mogelijk is, leuke evenementen voor de leden te organiseren. Mooie vooruitzichten dus voor Buitenboys waar men al staat te trappelen om de nieuwe start te maken.

Geschreven door